Bayanların en önem verdiği şeylerden bir tanesi belki göğüslerdir. Bu nedenle meme operasyonları da günümüzde hem çok yaygın hem de çok merak edilen operasyon türlerinden bir tanesi olmuştur. Meme büyütme operasyonu da birçok bayanın tercih ettiği bir yöntem olup bu konuda oldukça başarılı çalışmalar yapılmaktadır. Küçük göğüsler birçok bayanı mutsuz ettiği için bayanlar arasında olması gereken ebatlarda göğüslere sahip olabilmek oldukça önemli olmaktadır. Bu nedenle meme büyütme operasyonları ön plana çıkmaktadır.
Nasıl Yapılır?
Meme büyütme işlemi aslında slikon protez takılma işlemidir. Yani meme içerisine slikonlar takılarak meme daha hacimli ve daha büyük hale getirilmektedir. Bu protezler meme şeklindedir ve meme içerisine rahatça yerleştirilmektedir. Meme altından kesik açılarak meme içerisine dikkatli bir şekilde yerleştirilir. Yumuşak ve kaygan olması işlemin rahatça yapılabilmesini sağlamaktadır. Meme büyütme işlemi birçok insanı korkutsa da işlemin özenli ve dikkatli yapılması ile tamamen doğal bir görünüm elde edilmektedir.
Bilinmesi Gerekenler
Hasta 40 yaş ve üzeri bir hasta ise mamografi ve ultrason istenerek çeşitli tetkikler yapılmaktadır. Bu tetkikler ile var ise meme içerisinde yer alan kitleler incelenmektedir. Erken müdahale için bu tetkiklerin yapılması zorunludur. Ameliyat sonrasında oluşabilecek şişlikler ve ağrılar konusunda mutlaka bilgili olmalısınız. Her ameliyat gibi bu ameliyatın da bir takım iyileşme süreci olacaktır ve bu süreci mümkün olduğunca dikkatli geçirmelisiniz.
İyileşme Süreci
Ameliyat sonrasında hasta bir gece hastanede tutulmaktadır. Sonrasında bir sorun yok ise taburcu edilmektedir. Ağrı diğer ameliyatlara oranla daha azdır ancak göğüslerinizde şişme ve ara ara batma ve yanma olacaktır. Bu tamamen doğal bir süreçtir. 3 hafta gibi bir süreçte protez tamamen doğal bir şekilde yerine yerleşmektedir. Yani bu süreye iyileşme süreci de dememiz mümkündür.
Ameliyat Sonrası Dikkat Etmeniz Gerekenler
Ameliyat sonrasında ağır kaldırmaktan ve ağır egzersizlerden kaçınmalısınız. Altı hafta boyunca göğüs ve yüz üzerine yatmamalısınız. Bu günlerde en ideal yatış pozisyonu sırt üstü pozisyondur. Mümkün olduğunca yatak istirahati yapmalısınız. Bir hafta sonunda normal hayatınıza dönüş yapabilirsiniz ancak tamamen iyileşme süreciniz 3 haftayı bulacaktır.